top of page
SALT-THERAPY5-1024x684.jpg

SOLNA KOMORA

Vdihnite in se sprostite.

KAJ JE HALOTERAPIJA?
 

Solna jama je umetno ustvarjena komora, v kateri reproduciramo mikroklimo rudnikov soli, v kateri so včasih zdravili pljučne bolnike. Glavna sestavina je suh zrak, nasičen s finimi delci (0,5-10 mikronov) natrijevega klorida - soli.

Z vdihavanjem finih mikrodelcev aerosola soli, se bodo ti prenesli na najmanjše dele bronhijev v pljučih, kot tudi na druge dele dihalnih poti, sinuse in nosno votlino.

 

Delci soli delujejo kot antibakterijsko sredstvo, ionizirajo zrak in ga napolnijo z minerali in mikroelementi, dragocenimi za naše zdravje. Ti redčijo sluz in jo pomagajo izločiti iz dihalnih poti, sinusov in ušes, obnavljajo sluznico ter skrbijo za vzpostavitev zdravega imunskega sistema.

 

Poleg tega se vzpodbudi tudi delovanje limfnega sistema, ki pomaga telesu, da se očisti strupov in toksinov.

0C7A4268.jpg
0C7A4395.jpg
0C7A4248.jpg

ZAKAJ SE UPORABLJA?

• za zdravljenje kroničnih bolezni dihal: bronhitis, pljučnica, bronhialna astma;


• pri kroničnih vnetnih procesih ORL organov: rinitis, sinusitis, sinusitis, kronični tonzilitis, tonzilitis, laringitis;


• za zdravljenje alergijskih bolezni;

•za ublažitev učinkov COVID-19.

PRIPOROČENO ŠTEVILO OBISKOV

• Splošno zdravje (10-14 obiskov)

Preprečevanje prehlada, gripe; kašelj, povezan s kajenjem in izpostavljenostjo industrijskim onesnaževalcem; sindrom kronične utrujenosti, krepitev imunskega sistema.

 

• Zdravljenje kroničnih bolezni dihal (14–20 obiskov)

Akutne in kronične bolezni zgornjih dihal, bolezni ORL organov

 

• Zdravljenje bronhitisa (20 obiskov)

Akutne in kronične bolezni dihal; bronhialna astma s katero koli različico tečaja; ponavljajoči se bronhitis; kronični bronhitis; pogosti gostje bronhitisa; pogosta pljučnica.

• Blaženje simptomov alergije (20 obiskov)

Alergije; seneni nahod; alergijski rinitis; astma (kot posledica alergij); atopijski dermatitis.

• Sprostitev (10-14 obiskov)

Stresne situacije; živčna preobremenitev; čustvena in fizična utrujenost; nespečnost; depresija; kronična utrujenost; neutemeljene moteče misli; povečana mišična napetost.

• Kozmetični wellness program (14-21 obiskov)

Patologija kože; atopijski dermatitis; luskavica v fazi stabilizacije; ekcem; mastna seboreja; kožne lezije, akne.

pred obiskom solne jame

V vsakem primeru se je potrebno v primeru slabšega zdravstvenega stanja oz. počutja, posvetovati o uporabi solne jame s svojim osebnim zdravnikom. V nobenem primeru obisk solne sobe ne more nadomestiti predpisanih terapij uradne medicine, kot tudi ne predpisanih zdravil.


Terapije niso številčno omejene, prav tako s solnimi terapijami telesa ne morete postaviti v položaj odvisnosti. Najbolj optimalno je, da solno terapijo ponovite v roku od 48 do 72 ur po opravljeni prvi terapiji. Učinek solne terapije se čuti že po prvi terapiji, da pa lahko dosežemo kar največjo uspešnost solnih terapij, jih je priporočljivo opraviti vsak drugi ali tretji dan v ciklu 3, 6, 12 ali 15 terapij, po potrebi tudi več.


Solna terapija ni primerna za bolnike, ki imajo hudo hipertenzijo, hudo kronično respiratorna odpoved, aktivno tuberkulozo, hude krvavitve, rak, zastrupitve in srčno popuščanje.

Storitve lahko rezervirate osebno na recepciji, prek maila booking@rezidencaortus.si ali telefona na +386 5 663 11 55.

 

Svetujemo vam, da si storitev rezervirate vsaj en dan vnaprej. Prosimo vas, da se pri nas zglasite vsaj 15 minut pred začetkom termina. Prosimo vas, da nas ob rezervaciji opozorite na morebitne zdravstvene težave ali omejitve.

bottom of page