top of page
0C7A4268.jpg
0C7A4280.jpg

Kaj je solna terapija?

Solna jama je umetno narejena komora, s katero posnemamo mikroklimat zdravilnih solnih rudnikov.

0C7A4460.jpg

Zakaj potrebujem solno terapijo?

Solna terapija je naravno zdravilo za vse vrste pljučnih bolezni. Obiščite našo solno jamo, ko se želite sprostiti in okrepiti imunski sistem.

0C7A4244.jpg

Kolikokrat obiskati solno jamo?

Solno terapijo je treba obravnavati kot stalno terapijo, ki je del tradicionalnega zdravljenja.

Solne terapije imajo odličen učinek na izboljšanje zdravja.

Obiščite našo solno jamo, ko se želite sprostiti in okrepiti imunski sistem.

Zadihajte s polnimi pljuči.

Storitve lahko rezervirate osebno na recepciji, prek maila booking@rezidencaortus.si ali telefona na +386 5 663 11 55.

 

Svetujemo vam, da si storitev rezervirate vsaj en dan vnaprej. Prosimo vas, da se pri nas zglasite vsaj 15 minut pred začetkom termina. Prosimo vas, da nas ob rezervaciji opozorite na morebitne zdravstvene težave ali omejitve.

Pred obiskom solne jame

V vsakem primeru se je potrebno v primeru slabšega zdravstvenega stanja oz. počutja, posvetovati o uporabi solne jame s svojim osebnim zdravnikom. V nobenem primeru obisk solne sobe ne more nadomestiti predpisanih terapij uradne medicine, kot tudi ne predpisanih zdravil.


Terapije niso številčno omejene, prav tako s solnimi terapijami telesa ne morete postaviti v položaj odvisnosti. Najbolj optimalno je, da solno terapijo ponovite v roku od 48 do 72 ur po opravljeni prvi terapiji. Učinek solne terapije se čuti že po prvi terapiji, da pa lahko dosežemo kar največjo uspešnost solnih terapij, jih je priporočljivo opraviti vsak drugi ali tretji dan v ciklu 3, 6, 12 ali 15 terapij, po potrebi tudi več.


Solna terapija ni primerna za bolnike, ki imajo hudo hipertenzijo, hudo kronično respiratorna odpoved, aktivno tuberkulozo, hude krvavitve, rak, zastrupitve in srčno popuščanje.

bottom of page